Verslagen 2013
 • Sinterklaas Brussel
  Woensdag 27 november 2013 kwam Sinterklaas na een lange stoombootreis aan te Brussel. Enthousiaste kinderen, hun ouders en grootouders hadden post gevat op de Akenkaai om de brave man te verwelkomen! Uit goede bron hebben we vernomen dat een tevreden Sint ook volgend jaar weer naar Brussel zal komen.
  - programma van deze activiteit >
  - foto's van het event >
  - foto's van de kinderen met Sinterklaas >

 • Met de Waterbus naar het Gordelfestival
  Op zondag 1 september 2013 kon je met de Waterbus naar het Gordelfestival varen, een snelle en directe pendeldienst tussen Brussel en Vilvoorde. Ook de fiets kon mee aan boord en tijdens de tocht was er live muziek.
  - uitnodiging en programma >
  - fotoverslag >

 • Te voet of per fiets de pracht van de Groene Gordel ontdekken
  Ter gelegenheid van het Gordelfestival op zondag 1 september 2013 nam Co÷rdinatie Zenne je in Vilvoorde mee voor 4 verrassende uitstappen met gids langs de waterlopen van de Groene Gordel: ofwel een wandeling door het Park Drie Fonteinen of het project Watersite, ofwel fietstochten langs Zenne, 'Zennekanaal' en Maalbeek, in Vilvoorde, Grimbergen en Zemst.
  - uitnodiging en programma >
  - fotoverslag >

 • Zomerrondvaarten in Brussel
  Van 5 juli t/m 11 augustus 2013 werden - zoals elk jaar sinds 2005 - de 'Zomerrondvaarten in Brussel' georganiseerd.
  Elke namiddag (behalve op maandag): gegidste rondvaarten van 45min.
  's Avonds: Aperitief cruises (eerste glas gratis!).
  - foto's van de zomerrondvaarten 2013 >
  - programma >

 • Een duik in Zenne en Zennekanaal
  Kanaalgidsen en Co÷rdinatie Zenne organiseerden in het voorjaar van 2013 een boeiende informatiereeks over Zenne en Zennekanaal. Sinds januari 2013 dompelde elke activiteit of vormingssessie je onder in een andere functie van de waterlopen in het Zennebekken. Het werd een vervolgverhaal over o.a. natte (en droge) voeten, kunstwerken en koesterplekjes voor mens en natuur.
  - verslag van de verschillende sessies >

 • Brabantse Vaar-, fiets en wandelhappening
  Op woensdag 1 mei 2013 kon je de Brabantse kanalen ontdekken tijdens de 10de editie van de Brabantse Vaar-, fiets- & wandelhappening! Deze happening was meteen ook de start van het toeristisch vaarseizoen in Brussel en Brabant.
  Klik hier voor de foto's van het evenement.

 • Geleide boottochten voor Brusselse scholen
  Van 11 tot 29 maart 2013 werden de geleide boottochten voor Brusselse scholen met de steun van het Brussels Gewest georganiseerd. Het doel is de Brusselse leerlingen en hun leerkrachten voor de verschillende functies van het kanaal en de haven te sensibiliseren.
  - uitnodiging >
  - praktische info >terug >
verslagen-fotos_img1
verslagen-fotos_img2
verslagen-fotos_img3