De gastheer of -vrouw aan boord van de toeristische tochten is de gids-begeleider-steward(ess). Hij/zij is het manusje van alles op en rond het water en staat in voor het onthaal van de bezoekers, brengt het verhaal over de waterweg en zijn omgeving en helpt bij het praktische verloop van de tocht.

Deze begeleiders worden door Kanaalgidsen - Guides du Canal vzw/asbl, een vereniging gespecialiseerd in het gidsen en begeleiden van boottochten en andere activiteiten op en rond het water, opgeleid en op de tochten van Brussels by Water ingeschakeld. De meeste begeleiders zijn als stads-, streek- of natuur- gids opgeleid en krijgen via Kanaalgidsen - Guides du Canal vzw/asbl bijkomende nautische en traject- specifieke informatie. Voor uitzonderlijke activiteiten levert Brussels by Water zelf extra informatie aan.

Deel je graag een boeiend verhaal, ben je zelf leergierig en spreekt het je aan om gastheer of -vrouw te worden op een van de tochten? Dan word jij misschien binnenkort wel een nieuwe Kanaalgids op een van de tochten! Stuur snel een mailtje met een beknopt cv en je hoort van ons!

over-ons_img5